PhotobucketPhotobucket - Video and Image Hosting Paraules sobre Tai txi, Txi kung, MTX,...: Conversant...

dilluns

Conversant...

Image hosting by Photobucket

"Mai no et facis mal, mai no en facis a ningú,
o t'avergonyiràs d'haver perdut el teu propi control"

Tot i que pugui semblar que el diumenge me les "estava tenint" amb un noi xinès, el cert és que estavem ben relaxats fent Tui shou, un component molt important del Tai txí.

El Tui shou o "Mans que empenyen", no es tracta en absolut d'un combat o d'un afrontament, sino d'una pràctica d'escolta i de subtilitat per percebre el "Chi", i un dels seus objectius bàsics, és aconseguir ting chin o l'energia de saber escoltar.

Amb més freqüència, però, de la que seria desitjable, es malentén aquesta disciplina, i és fàcil trobar més d'un "oponent" que et vol demostrar enferrissadament la seva "gran força", o algú que, rígidament, només lluita per llençar-te a terra.

Tan sols a través de l'escolta, del "ting chin", descobrirem l'essència del Tui shou, copsant la distinció entre "buit" i "ple" i aconseguint entendre, mitjançant el nostre cos, la complementarietat del yin i el yang.

Exercitant Tui shou, sabrem valorar si el nostre cos està totalment relaxat, si mantenim el nostre "centre", l'equilibri i si la nostra base és ferma i estem ben arrelats a la terra. Amb un treball correcte, percebrem si els nostres moviments gaudeixen d'harmonia i flueixen amb els de l'oponent o, contràriament, són rígids i durs.

Entenc el Tui Shou com un tipus de "comunicació", com la conversa entre dues energies. Penso, que ens fa més conscients, donant-nos una excel•lent comprensió del nostre cos, alhora que ens ofereix una meravellosa eina per entendre i acceptar la nostra interacció social, el nostre comportament amb qui ens relacionem.

També a la vida, hem de respectar el principi d'aquest saber escoltar, entendre que l'harmonia entre les persones, l'assolim amb l'equilibri entre el donar i el rebre, entre el cedir i l'avanç. Com al Tui shou, a la vida ens és fàcil perdre el "centre", la confiança, l'equilibri,.. a favor de les lluites de poder i de domini.

Per què no utilitzar la fluïdesa, la flexibilitat, la suavitat, la confiança,.. amb els altres i no el poder destructor de la força bruta i de la rigidesa?

Observant els principis del Tui shou, podem captar, com també a la vida, tot flueix molt millor si ens comuniquem sense la por a ser derrotats, a la força del destí o de l'altre, quan concebem que relacionar-nos, és contactar i compartir i no tant dominar...

Dissolvent rigideses, essent més subtils, atenent i deixant que sorgeixi naturalment la nostra creativitat, gaudim de més claredat, no hi ha lloc ni per la confusió ni pels dubtes i es manifesta tota la nostra nostra força interna.


... I acabàrem rient :-))

Image hosting by Photobucket

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home