PhotobucketPhotobucket - Video and Image Hosting Paraules sobre Tai txi, Txi kung, MTX,...: Els mantres

dilluns

Els mantres

Image hosted by Photobucket.com

La paraula Mantra prové del sànscrit man, que significa ment, i tra, que té el sentit de protecció i també d'instrument.

Els Mantres són senzilles frases o sons, cantats o recitats en veu alta o també interiorment. Es considera que tenen la virtut de calmar i silenciar instantàniament el xiuxiueig mental, unificar el sistema energètic en un conjunt de vibracions creatives, transformar els estats negatius de la ment, reconduir la respiració a un ritme uniforme, donar estabilitat a la consciència, refrigerar en poc temps un sistema nerviós estressat i posar el nostre sistema energètic en contacte amb una freqüència vibratòria més elevada.

Utilitzen els mateixos canals subliminals que la música i els anuncis publicitaris i per això no és necessari intel•lectualitzar el "significat" o la simbologia del mantra per aconseguir que el seu so exerceixi els seus efectes sobre nosaltres. El ritme sonor funcionarà en el pla inconscient i acabarà per saturar els pensaments conscients, afectant també als ritmes.

De fet, part de la màgia del mantra consisteix en que no s'ha de reflexionar sobre el seu sentit, doncs només així, transcendirem els aspectes fragmentaris de la ment conscient i percebrem la unitat subjacent.

Image hosted by Photobucket.com

Aquesta setmana m'han regalat el cd de mantres dels monjos budistes Sakya Tashi Ling del Garraf.

Tenia alguna esperança, però no han resultat ser els substituts ideals pels meus monjos de Jin Long Uen a les classes de Tai txi. Dimarts a la sala, movent-nos al seu ritme, per poc acabem tots fent aeròbic ;-))

No sé què en pensaran els de Jing Long Uen d'aquesta fusió de pop, chill i mantres i dels arranjaments de Vale Music, però suposo que el fet que els guanys del treball, ja disc d'or, siguin destinats a fundar un orfenat a Katmandú per cent nens, a l'ajuda d'altres a la Índia i al Perú, així com al muntatge del centre de meditació prop del Machu Pichu, els conformarà.

En el Tai txi també podríem considerar que utilitzem mantres. El nostre mantra és el nostre moviment...

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home